Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Model:
Dutch Oven 6Qt
Merk:
The Windmill

61,95
Excl. BTW: 51,20
Webwinkel Keurmerk

Dutch Oven 46Qt

De Dutch Oven is een zware gietijzeren pan op pootjes geschikt voor de braai en open vuur. Je kan er mee bakken, braden, stoven, frituren en grillen. Het principe is oeroud en eenvoudig. De pan is uitgerust met pootjes zodat je deze stevig in de kolen kan zetten. Maar je kan de pan ook met het hendel aan de haak boven de hete kolen hangen. Het voordeel van gietijzer is dat het warmte heel goed geleidt en dat het warmte ook lang vasthoudt. Hierdoor kun je met relatief weinig brandstof toch de lekkerste gerechten bereiden.

Verschillende maten
De Dutch oven is er in 3 verschillende maten: 4,5Qt, 6Qt en 9 Qt. Omgerekend naar liters is dit 3,5L, 5,5L of 7,6L. 

Stapelen
Dutch ovens kun je 'stacken' oftewel op elkaar zetten. Leg kooltjes op de deksel van de DO. De warmte van de kooltjes wordt dan verdeeld tussen de pan eronder en erboven.

Pizza`s bakken
Je kan de deksel van de DO ook op zijn kop leggen. Bak de perfecte pizza door de pan op de kop te gebruiken.

Onderhoud
Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een mooie anti aanbak laag en voorkomt dat het ijzer gaat roesten. Om gietijzer in te branden heb je Crisco (of een andere cast iron conditioner of plantaardige olie) en een katoenen doek of keukenpapier nodig. Hoe het inbranden precies in zijn werk gaat leggen we op deze pagina uit.

Gewicht: 8.55 KG
Diameter: 31,5 cm
Handgreep 2x2 cm
Totaal diameter: 36 cm
Hoogte pan: 14,5 cm
Totale hoogte 19,5 cm
Inhoud: 5.5 liter