De oorsprong van de braai
Zuid-Afrika is het ‘braai-land’. Braaien is daar onderdeel van de cultuur en staat gelijk aan sfeer, genieten en gezelligheid. Er bestaat in het land zelfs een zogenaamde ‘Nasionale Braaidag’, waarop alle Zuid-Afrikanen worden aangemoedigd het vuur in hun braai te ontsteken en iets te roosteren. Op die dag herdenken ze hun unieke tijdverdrijf; de braai. Ook Nederland en Belgie hebben inmiddels de beleving van de braai ondekt. Maar hoe werkt zon braai nu precies.
Zelf kooltjes maken
Het principe van een Zuid-Afrikaanse braai is eenvoudig: met behulp van een kolenmaker stook je een houtvuur in het midden van de braai. De kolenmaker zorgt enerzijds voor een constante aanvoer van eigengemaakte kooltjes en anderzijds voor een gezellig vuurtje tijdens het braaien. Na 30 minuten heb je al genoeg kooltjes om te beginnen met grillen.
Diverse smaken op de braai
Wat op een Zuid-Afrikaanse braai wordt geroosterd, is geheel smaakafhankelijk. De nadruk ligt op vlees, zoals lekkere ribbetjes van het varken, heerlijk gemarineerde kip, gekruide worst en malse steaks, maar ook verse vis en groenten krijgen op de Zuid-Afrikaanse barbecue een heerlijke authentieke smaak. Over de manier waarop een gerecht bereid moet worden, zijn alle Zuid-Afrikanen echter gelijk gestemd: op houtskool. Afhankelijk van de gekozen houtsoort proef je de rooksmaak terug in de grillgerechten. Daarnaast zorgt de warmte in de braai voor een goede garing van je gerechten.
Combinatie van buitenkeuken en buitenhaard
Wanneer je klaar bent met het bereiden van de gerechten, kun je de Zuid-Afrikaanse barbecue als open haard gebruiken. Onder het genot van een heerlijk glaasje wijn kun je dan nog uren nagenieten van een sfeervol vuurtje.
Inbouw braai en vrijstaande braai
Zuidafrikaansebraai.nl levert twee soorten Zuid-Afrikaanse braaien: vrijstaande braaien en een inbouw braaien. Op de productpagina's vind je de volledige specificaties van beide Zuid-Afrikaanse barbecues.
Meer weten? Leer in 5 stappen hoe de braai werkt >>