Zo werkt de braai

In 5 stappen leggen we uit hoe de braai werkt

1. Houthakken

Om heerlijk op een authentieke braai te kunnen braaien hebben we brandstof nodig. In het geval van een Zuid Afrikaanse braai is dit hout. Hak wat kleine stukjes om de robuuste barbecue mee aan te maken en wat grotere stukken om een goed vuur te kunnen maken. Ongeveer 20 stukken van circa 30 cm en 5-7 cm dik is voldoende voor een paar uur braaien. Zorg dat het hout goed droog is voor een goede verbranding.


2. De braai aanmaken

Begin met kleine stukjes hout en een paar aanmaakblokjes in de kolenmaker om de braai aan te maken. Bouw het vuur in de Zuid-Afrikaanse braai langzaam op met grotere stukken hout.


3. Houtskool maken

Door het rooster van de kolenmaker vallen de kooltjes vanzelf naar beneden. Wanneer er genoeg kooltjes zijn kunnen deze met de pook onder de grillroosters verdeeld worden. Na 30-45 minuten zijn er voldoende kooltjes om te beginnen met braaien. 


4. Braaien

Leg al het lekkers op de grillrooster en grill boven je eigengemaakte houtskooltjes. De gerechten krijgen hierdoor een heerlijke authentieke rooksmaak. Gebruik de verstelbare grillroosters om de gerechten op verschillende temperatuurniveau's te braaien of te laten rusten. De ovenlade kan gebruikt worden om bijvoorbeeld brood af te bakken of groente te laten garen of gratineren. Door de ovenlade op een kier te zetten kan de temperatuur geregeld worden. 


5. Schoonmaken

Het schoonmaken van de braai is eenvoudig. In de bodemplaat zit een uitneembaar deksel. Schuif met een spatel al het as in de aslade. 

Vragen over het buiten koken op een braai?

Benieuwd naar een authentieke braai? Neem contact met ons op en kom gerust eens op je gemak een kijkje nemen in onze showtuin.