3 eenvoudige Zuid-Afrikaanse gerechten

3 eenvoudige Zuid-Afrikaanse gerechten />

03-07-2017

Braai gerechten

Wil jij een leuke barbecue organiseren? Bekijk bij Zuidafrikaansebraai alle tips, weetjes en recepten van de barbecue en de braai.

Zin om jezelf eens flink te verwennen? Begin dan maar alvast met het aanmaken van je Ofyr, Braaifire of barbecue. We hebben drie Zuid-Afrikaanse bereidingen op een rijtje voor je gezet. Lekker, eenvoudig en weer eens iets anders. 100 procent zeker dat jij dit helemaal geweldig vindt!

1.Het voorgerecht: Braaibroodjie

Het braaibroodjie is een traditioneel gerecht afkomstig uit Zuid-Afrika. Het is een leuk gerecht om mee te starten tijdens je barbecue. Eenvoudig om klaar te maken en heerlijk om te eten. Een braaibroodjie maak je op de volgende manier klaar.

  1. Neem twee witte casino boterhammen en smeer deze aan de buitenkant en binnenkant in met boter.

  1. Snij een tomaat en ui fijn en plaats deze samen met kaas aan de binnenkant van de boterhammen.

  1. Voeg voor de finishing touch wat Blatjang Chutney toe. Tussen een grillrooster op de braai plaatsen, een paar minuutjes wachten, et voila!

2.Een van de hoofdgerechten: Boerewors

Een boerewors mag nooit ontbreken tussen Zuid-Afrikaanse gerechten. De boerewors wordt vaak opgekruld verkocht, je kan deze helemaal bakken op de barbecue of braai. De bereiding is eenvoudig.

  1. Leg de boerewors op de braai.

  1. Draai de boerewors regelmatig om tot deze aan beide kanten mooi bruin is geworden.

Hierna kan je genieten van de heerlijke smaak van de boerewors, lekker pittig en perfect om te delen.

3.Een perfect bijgerecht: Potjie

Potjie is een Zuid-Afrikaans stoofpotje. Dit gerecht kan je perfect bereiden op de Braaifire. Op de Braaifire is het namelijk heel makkelijk om een kookpotje boven de braai te hangen.

  1. Doe in het kookpotje rundvlees, uien, knoflook, olie, stukjes aardappel, courgette, mais, pompoen en stukjes tomaat.

  1. Goed roeren en ongeveer 15 minuutjes boven de braai laten hangen.

Lekker eenvoudig om klaar te maken en makkelijk om in te variëren.

Zo, jij hebt weer drie bereidingen die je de volgende keer kan uitproberen. Laat ons weten welk je gaat uitproberen en wat je ervan vond. Vinden we leuk! =)

Zorg voor een barbecue, braai of buitenkeuken waar je met meerdere mensen om heen kan staan. Dit zorgt voor extra gezelligheid tijdens de barbecue. De Ofyr en Braaifire zijn hier mooie voorbeelden van. Bekijk de Ofyr hier en de Braaifire hier.