Barbecue vs Zuid-Afrikaanse braai

06-06-2017

Overig

Wil jij een leuke barbecue organiseren? Bekijk bij Zuidafrikaansebraai alle tips, weetjes en recepten van de barbecue en de braai.

De barbecue is bij iedere Nederlander een bekend item. De Zuid-Afrikaanse braai is daarentegen wat minder bekend. We hebben de belangrijkste verschillen en grootste voordelen van beide producten op een rijtje gezet. Zo maken we het voor jullie makkelijker om te beoordelen of de barbecue of braai beter bij jullie past. 

1. Koken op kolen en gas vs koken op hout

Het belangrijkste verschil tussen een barbecue en een Zuid-Afrikaanse braai zit hem in het opwarmen. Een barbecue wordt standaard opgewarmd op kolen en gas. De barbecue is hierdoor snel warm waardoor je snel kan beginnen met eten. De Zuid-Afrikaanse braai wordt opgewarmd door hout. Door het stoken van echt hout maak jij je eigen kooltjes. Dit proces duurt wat langer maar geeft je gerechten wel een authentieke rooksmaak mee. Bekijk het koken op een Zuid-Afrikaanse braai in deze video.

Voordeel barbecue:         snel opgewarmd
Voordeel braai:                grillen met zelfgemaakt houtskool

2. Snel vs avondvullend

Door de snelle opwarmen van de barbecue kan je ook direct beginnen met je barbecue. Al snel kan je al je gasten voorzien van een lekker stukje vlees. Je gasten zullen in de tussentijd ook niet lang hoeven te wachten, de barbecue blijft zijn werk doen waardoor iedereen snel buikje gevuld heeft. Bij de Zuid-Afrikaanse braai duurt het proces wat langer omdat je je eigen kolen maakt. Voordeel hiervan is dat je gasten langer kunnen genieten. Hierdoor kun jij een barbecue organiseren die avondvullend is.  Als je klaar bent met eten kun je de braai nog gebruiken als openhaard.

Voordeel barbecue:         eten is snel en eenvoudig te bereiden
Voordeel braai:                de hele avond genieten van je gerechten en na afloop een gezellig sfeervol vuurtje

3. Standaard smaak vs authentieke rooksmaak

De barbecue geeft de producten die je klaar maakt een standaard smaak mee. De braai geeft door je eigen gemaakte kooltjes een authentieke rooksmaak. De smaak die bekend staat als de echte barbecue smaak.

Voordeel barbecue:         standaard smaak
Voordeel braai:                authentieke rooksmaak

4. Speciaal voor in de tuin

De barbecue is vaak een item dat netjes in de schuur staat opgeborgen tot het moment dat er een barbecue wordt georganiseerd. Na de barbecueavond wordt de barbecue schoongemaakt en weer netjes opgeruimd. Bij de Zuid-Afrikaanse braai is dit anders. De Zuid-Afrikaanse braai is een toevoeging aan je tuin door het prachtige design. De robuuste braai  is een item wat je het hele jaar in je tuin kan laten staan. Een leuk voorbeeld hiervan vind je hier.

Voordeel barbecue:         flexibel
Voordeel braai:                toevoeging aan je tuin en onverwoestbaar

Ben je op zoek naar een onverwoestbare Zuid-Afrikaanse braai? Bekijk dan de Ofyr en de Braaifire.