Een avondvullende barbecue doe je zo!

Een avondvullende barbecue doe je zo! />

17-05-2017

Overig

Wil jij een leuke barbecue organiseren? Bekijk bij Zuidafrikaansebraai alle tips, weetjes en recepten van de barbecue en de braai.

Je kent het vast wel. Het is de bedoeling om de hele avond gezellig te barbecueën. En toch ben je na één, twee uurtjes al weer klaar. Wij gaan ervoor zorgen dat jullie wel de hele avond kunnen genieten van een barbecue. Hoe? Op deze manier!

Barbecue gerechten zorgen voor een gezellig avond
Deze zomer gaan we niet zomaar vlees op de braai of barbecue gooien. Waarom niet? Je eet veel in een korte tijd waardoor je snel vol. Gevolg daarvan? Het einde van de barbecue. Om de hele avond gezellig te barbecueën heb je een menu nodig. Een menu met ongeveer vier gerechten. Op het menu staat een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Op deze manier creëer je kleine pauzes tussen de momenten dat er gegeten wordt.

Gerechten voor op de barbecue
Als voorgerecht zou je kunnen beginnen met een lekkere mozzarella caprese salade of een braaibroodjie. Als tussengerecht een grote spies met garnalen, kleine stukjes biefstuk, mais, champignon en andere groente. Eventueel als extraatje een paar kippenvleugeltjes. Als hoofdgerecht zorg je voor gepofte aardappel, een Tomahawk steak, zelf gemaakte (broodjes) hamburgers en een spies met verschillende soorten vis. En vooruit, dit is het moment dat ook de speklappen, worsten, kipfilet en shaslicks tevoorschijn mogen komen.

Als dessert ga je voor een warme banaan met gesmolten chocola, warme appel met kaneel, ijs en zomerfruit.

Zo zorg jij voor een hele avond gezelligheid rond de barbecue!

Bonustip: Zorg voor een barbecue, braai of buitenkeuken waar je met meerdere mensen om heen kan staan. Dit zorgt voor extra gezelligheid tijdens de barbecue. De Ofyr en Braaifire zijn hier mooie voorbeelden van. Bekijk de Ofyr hier en de Braaifire hier.