5 barbecue & braai tips voor deze zomer!

5 barbecue & braai tips voor deze zomer! />

05-05-2017

Overig

Wil jij een leuke barbecue organiseren? Bekijk bij Zuidafrikaansebraai alle tips, weetjes en recepten van de barbecue en de braai.

1. Steek de barbecue op tijd aan

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit wil zeggen dat jij de barbecue op tijd aansteekt. Zo zijn de kolen al warm wanneer jij je gasten ontvangt. We raden je aan om de barbecue ruim één uur van tevoren aan te steken.

2. Nieuwe gerechten

Een van de grootste trends van het moment is proeven, proeven en nog eens proeven. Pak daarom eens uit tijdens je barbecue avond. Dit begint allemaal met een goede voorbereiding. Niet het standaard barbecuepakket maar bedenk verschillende gerechten. Moet jij die gerecht helemaal zelf bedenken? Nee joh, kijk bijvoorbeeld eens op https://bbq-helden.nl/recepten. Hier vind je leuke eenvoudige gerechten waarmee jij de show kan stelen.

3. Heb geduld

Vlug vlug de BBQ vol leggen? Niet doen!
Ah, doe mij dat stuk maar dat vind ik prima.

Nee… we gaan on-hollands even lekker alles op ons gemak doen! Ben je met 4 personen? Leg dan geen 10 stukken vlees op de BBQ. Zorg dat iedereen tegelijk kan eten dat is wel zo gezellig! Dus leg bijvoorbeeld 4 stukken vlees op de BBQ als je er net 4 stukken vlees vanaf haalt. Zo zit je allemaal tegelijk te eten en neem je de tijd om avondvullend van de barbecue avond te genieten. 

4. Vaker barbecueën

Heel simpel, geniet van de zomer en ga vaker barbecueën. Gezellig met vrienden wat vlees bakken, een biertje, een wijntje, heerlijk toch? Een goede barbecue maakt het genieten een stuk makkelijker. Op zoek naar optimaal gemak tijdens het bakken en koken?

Bekijk dan de Braaifire. Op zoek naar ultiem gezelligheid rondom de barbecue? Bekijk dan de Ofyr vuurschaal.

5. Niet plannen maar doen

Iedereen houdt van barbecueën. Pak je telefoon, app je vrienden, ga naar de (super)markt of slager en doe het gewoon! Want barbecueën is het leukste om te doen in de zomer!

Maak er een mooie en gezellige barbecue zomer van!