Dutch Oven

De Dutch Oven

De Dutch Oven is een zware gietijzeren pan op pootjes geschikt voor de braai en open vuur. Je kan er mee bakken, braden, stoven, frituren en grillen. Het principe is oeroud en eenvoudig. Het voordeel van gietijzer is dat het warmte heel goed geleidt en dat het warmte ook lang vasthoudt. Hierdoor kun je met relatief weinig brandstof toch de lekkerste gerechten bereiden.

De Dutch oven is er in 3 verschillende maten: 4,5, 6 en 9 QT. Omgerekend naar liters is dit 3,5, 5,5 of 7,6 liter.

Wanneer je nieuwe gietijzeren producten wil gebruiken, moeten deze worden ingebrand. Dit zorgt voor een mooie anti aanbak laag en voorkomt dat het ijzer gaat roesten. Om gietijzer in te branden heb je Crisco (of een andere cast iron conditioner of plantaardige olie) en een katoenen doek of keukenpapier nodig. Hoe het inbranden precies in zijn werk gaat leggen we op deze pagina uit.